Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Η 19χρονη πορεία των Νεφουριών-εκδήλωση για το 34ο και τελευταίο τεύχος

 Ο κύκλος εκδηλώσεων «Ιχνηλατώντας την Ελληνική και Ευβοϊκή Τυπογραφία», συνεχίστηκε με επιτυχία,  την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 στο χώρο της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών Τοπικό Τμήμα Χαλκίδας «Στο σπίτι με τα’Αγάλματα». Αφορμή η έκδοση του 34ου και τελευταίου τεύχους του φιλολογικού φυλλαδίου «Τά Νεφούρια- Ἓνα φυλλάδιο τῆς «Διαμέτρου» (επιμέλεια Ν.Δ.Τριανταφυλλόπουλος). 
Το κύριο θέμα της εκδήλωσης «Η 19χρονη πορεία των Νεφουριών» με  ομιλητές: 
  • τον κ. Λεωνίδα Ιωαννίδη,  τοπογράφο μηχανικό,
  •  τον κ. Άγγελο Μαντά, φιλόλογο δ.φ., τ. σχολικό σύμβουλο
  •  και το Ν.Δ. Τριανταφυλλόπουλο, φιλόλογο, επιμελητή των εκδόσεων των Νεφουριών.
Την εκδήλωση τίμησε  με την παρουσία της και  η χαράκτρια κ. Ελένη Οικονομίδου, που μίλησε στη κατάμεστη αίθουσα για τα  έργα της που φιλοτέχνησε για  το Γιάννη Σκαρίμπα, κύριο θέμα του 34ου τεύχους των Νεφουριών.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε έκθεση με χαρακτηριστικά έργα της κ. Οικονομίδου, ενώ προβλήθηκε αρχειακό υλικό σε έντυπη και ψηφιακή μορφή από τα τεύχη των Νεφουριών. 
Η Εταιρεία Ευβοϊκών Σπουδών Τοπικό Τμήμα Χαλκίδας ευχαριστεί την κα. Βασιλική Στεφανή-Χιώτη για τη διάθεση αρχειακού υλικού τευχών Νεφουριών και ευβοϊκών εκδόσεων της Διαμέτρου για τις ανάγκες της εκδήλωσης και τον εμπλουτισμό του Ευβοϊκού μας αρχείου.